Bakerovnssett
Brødspade

 




     1     2     3               4      5       6      7

          1  Kost i gran   Tatt ut av sortementet
          2  Brødspade i gran  
          3  Sope  
          4  Brødspade i bjørk

          5  Grislefjøl      Tatt ut av sortementet
          6  Glorake  
          7  Snartestaur 

Bakerovnsredskapene kan også om ønskelig bestilles enkeltvis.

Materiale: Bjørk eller gran - lengde: 180 cm.



Bakerovnssett i 4 deler.

Brødspade i gran, Sope i gran, Glorake i gran,  Snartestaur i gran + boken Steike godt!

2. Brødspade i gran: Et redskap til å sette inn å ta ut brød med. Jeg har sett og prøvd mange forskjellige brødspader de årene jeg har bakt i bakerovn. Denne brødspaden er lett, god å holde i og har ingen spisse kanter.

 3 Sope til furu eller einerbar/brisk. Sope påmontert furu eller briks er det aller beste rengjøringsredskap du kan ha. Dypp kosten/sopa i vann, rist litt og sop ut. Den kommer til i alle kroker og om den står i vann er det ikke nødvendig å bytte bar på lang tid.

6 Glorake: Med gloraka tar du ut de siste glørne før du soper den rein for aske. Gloraka bør stå i vann minst et døgn før du bruker den. Da kan den vare veldig lenge, for det er «hett i glohaugen».

7 Glostaur/snartestaur: Dette er et redskap til å spre glørne med. Viktig at også denne redskapen får stå tilstrekkelig i vann. Dersom du ikke bruker glostauren er det lett å ta til gloraka, men den blir da fort ødelagt av høy varme.

Ønsker du å få bakerovnsredskapene dine til å se litt grå og gamle ut?

Ta en bolle og bland vann, grønnsåpe og aske til en grøt.

Du bestemmer selv hvor “sterk” blandingen skal være.

Påfør vellingen med svamp og tørk godt av etterpå.

Prøv deg frem på en list e.l av gran når det gjelder settet som består av 4 deler. Bruk bjørk som materiale når bjørkespaden skal patineres.